2 2009 353  

 Hytte på fjellet

Zolas Solventilator holder temperaturen oppe og fjerner den tunge fuktige luften vi etterlater oss etter bruk fra koking mm. Zolas Solventilator monteres i solveggen og forbedrer inneklimaet for hver solstråle som treffer panelet.
Om hytta har innlagt strøm eller ikke, er der fordel med en solventilator, og har du «Ring hytta varm» reduseres tiden til oppvarming.
Link til regnestykke vedr. besparelse

En tilfreds kunde har skrevet:
«Den passer perfekt til hytta. Det tar mye kortere tid å varme opp hytta, pluss at det er deilig med tørt sengetøy når man kommer opp en sen fredagskveld.»

 

 

hytte ved sjø   Hytte ved sjøen

Høy luftfuktighet er et kjent problem ved sjøen. Feriehus som besøkes sjelden og står uventilert i lengre perioder, samler fuktig og dårlig luft som kan føre til fuktskader og råte. Med en Zolas Solventilator i solveggen vil man få en konstant gjennomstrømning av tørr og varm luft som kan hindre at slike skader oppstår.

Mangler du en solvegg mod syd har en kunder løst dette ved om vinteren at erstatte en vindusramme med en anden ramme påmontert en Solventilator.

 1 HL Kjeller         

 Kjeller

Mange huseiere får ikke utnyttet kjelleren fordi luftfuktigheten er for høy og luftkvaliteten for dårlig. Dette fører til problemer med soppdannelse og andre problemer som fuktighet i byggverket og Radon.

En Solventilator montert på solveggen kan løse dette problemet. Der innføres et ventilasjonsrør i bjelkelaget med innblåsingsventil i kjellertaket. Tørr frisk luft blåser inn og presser den dårlige luften ut via eksisterende ventilåpninger.
En fornøyet kunde har skrevet:
«Må reklamere litt for Zolas solventilator. Vi har en selv i kjelleren, og er superfornøyd.
En solventilator fjerner fukt og er som navnet sier drevet av solenergi. Dette gjør at vi nå har null fukt og null "kjellerlukt" i kjelleren vår.»

 5    Garasje / Bod

Vinterstid er det fuktig og kaldt i garasjen og boden, og dette fører ofte til fuktskader på det som oppbevares der.
Ved montering av en Solventilator på disse typer bygg vil man oppleve stor forandring i fuktighet og til dels temperatur mens man oppholder seg der.
 3    Hjem
Skadelig fuktighet finnes i mange norske hjem på grunn av manglende ventilering. Det kan være vanskelig å få utskiftet luften i hjemmet spesielt på vinterstid.

«Det er viktig å ta fuktproblemer i hus på alvor. Ser man bort fra kreft, viser forskning at fukt i hus gir samme grad av økt forekomst for luftveisinfeksjoner og allergiske reaksjoner som passiv røyking, sier overlege Jan Vilhelm Bakke, til Aftenposten.no. Han tenker da på høyere forekomst av bronkitt, KOLS, astma og andre allergi- og luftveisproblemer». Bakke er tilknyttet NTNU og Arbeidstilsynet.

En solventilator kan fjerne problemet. Når solen skinner blåser solventilatoren frisk oppvarmet luft inn i huset og fjerner dermed tilsvarende «brukt» luft via eksisterende ventilåpninger.

Ventilering fjerner skadelig soppdannelse og Radon.